Nu har man att göra.

2010-01-31 @ 20:39:59



Eftersom jag inte ska rida fia tills den 18/2 pga av smittan i stallet så har jag bestämt mig att fixa och dona med alla hennes saker och jag har börjat med att smörja in sadeln,tränset och longergjorden som hon använder mest så nu har jag resten av sakerna i skåpet att fixa. kul när sakerna blir fina tycker jag!


Om stallet & hästarna som står där.

2010-01-30 @ 20:42:03


Hästarna i ditt stall!

Vilken häst är minst? Martijn

Vilken häst är störst? Novum

Vilken häst är snabbast? svår fråga.

Vilken häst är busigast? Mahjong & martijn i hagen kanske?

Vilken häst är räddast?
Ingen aning faktist.

Vilken häst är finast? såkart fia! men om jag inte fick välja henne skulle det bli Pioneer, Tiesto & DW

Vilken häst är snällast? DW <3

Vilken häst är envisast? Svårt att svara på!

Vilken är den bästa nybörjarhästen? Dw tror jag för att han är så snäll.

Vilken häst kräver mest en erfaren ryttare? Jadu, Måste ju vara alla mer eller mindre.

Vilka är inridna: Alla.

Vilka är inkörda?
Vet inte om någon är det faktist?

Vilka är keliga? Alla tror jag!

Vilka är hopphästar?
 saga & kurt som tävlar i hoppning vad jag vet och sen dom andra är ju både och typ.

Vilka är dressyrhästar? martijn & Mahjong typ.

Vilka hästar har tävlat? Dom flesta tror jag.

Vem är äldst? Mahjong.

Vem är yngst? Fia (min)

Hur stor är ålderskillnaden? 15år tror jag.


Hur många hästar finns i stallet? Många.


Jaha då var igångsättningen åt helvete.

2010-01-29 @ 11:59:09



Fia var ju sjuk förut men har nu varit feberfri i nästan två veckor, nu har det kommit ett nytt virus till stallet som fia KAN ha drabbats av! så vi ringde veterinären och kollade och nu är det så att fia har 20dagar på sig att visa symptom, gör hon inte det så är hon frisk, Så det innebär att jag inte ska rida eller träna henne på dom dagarna tills jag vet om hon har drabbats av viruset eller inte. faaaaaaaaan. Stallet har även blivit isolerat i 3veckor vilket menas att man inte får flytta sin häst, ta dit en ny häst, byta kläder osvosv.

Skolans allmänainfo lyder:

Fyra SRG-hästar på anläggningen Alekärr i Kungsbacka har på kort tid insjuknat med hög feber som främsta symtom. Bakom sjukdomen finns ett virus.
28 januari 2010  Samtliga hästar i stallet har från idag fått en tävlingskarens på tre veckor. En annan konsekvens är att Kungsbacka Ridklubbs nationella hopptävling för storhäst på söndag har fått ställas in efter rekommendationer från veterinär.

Sveriges Ridgymnasium beklagar djupt att söndagens tävling måste ställas in. 150 ryttare med 320 starter berörs.

Vi beklagar också att vår information till elever och föräldrar varit undermålig beträffande sjukläget i stallet. Informationsrutinerna har redan setts över.

Flera faktorer ligger bakom det faktum att berörd personal inte insåg hur allvarliga konsekvenserna kunde bli. De fyra hästarna var aldrig sjuka samtidigt. Efter terminsstarten kom hästarna från olika håll. Veckorna efter terminsstart brukar en del hästar bli förkylda.  Vissa provsvar bekräftade inte misstankarna om virus. De insjuknade hästarna hade inga andra symptom än feber och tillfrisknade i de flesta fall snabbt. En häst var sjuk när den flyttades från annat stall. Veterinär hade rekommenderat att hästen inte skulle flyttas. Denna information nådde aldrig fram till vår personal.

Samtliga hästar som drabbades var unghästar. Det är än idag inte helt fastställt att det finns en gemensam smittlinje.


Lekte med fia idag.

2010-01-28 @ 19:23:42


Fia när hon åkte till sommarbetet sommaren 2009.

Smörjde in min nya sadel igår med massvis med läderolja så idag hade allting inte tagits upp av lädret så kunde inte rida, och barbacka ska jag inte rida förens sommaren när hon inte står på KRK som hon gör nu. Iallafall, Tog på fia repgrimman och arbetsrepet idag och tog henne till ridhuset för att leka lite med henne (träna lite NH) och det gick så mycket bättre än vad jag trodde. Började med att släppa henne lös i ridhuset så hon fick springa av sig, sen tog jag på arbetsrepet igen och började med att röra henne på hela kroppen och det var helt okej, Sen så longerade jag henne lite i skritt,trav och något varv i galopp, det gick jätte bra och hon lyssnade super bra! sen andra varvet och samma där, sen sprang jag och hon travade efter och sen longerade igen osv osv. En rolig lek som kräver mycket förståelse och sen så behövde jag bara höja handen när jag stanande så sprang hon runt mig.
Duktiga fia <3


Longering.

2010-01-27 @ 17:02:26



Idag har det ju varit riktigt oväder så fia var uppe i varv så det fick bli lite longering, Några varv i lugn trav och sen skritt. Hon var riktigt duktig och lyssnade bra och var fokuserad trotts att det var en annan häst i ridhuset.


Nya sadeln.

2010-01-26 @ 19:57:34




Idag åkte jag och kalle till börjes och köpte en dressyrgjord (som vi ska ha tillfälligt tills jag köper en i läder) tog 60cm och det passade, satte på sadeln ännu en gång och lät henne stå med den lite och hon tyckte det var helt okej. Är jätte glad att jag har hittat en ny bra,snygg och passande sadel till henne. nu är det bara byta ut dom fula läderna och köpa ett shabrak så kommer det att bli kanon. Imorgon ska vi köra igång med ridningen som planerat.







Ny sadel!

2010-01-25 @ 21:04:56



Idag köpte jag en ny sadel till fia!
Började med att jag hittade en annons och kände direkt den ska fia ha mailade och visade sig att den fanns kvar. Och idag åkte vi till kungälv och hämtade den. Provade den snabbt i stallet påvägen hem och den verkade passa kanon, låg gämt med henne och klämde ingenstans.
Super glad är jag.


Otursfia.

2010-01-23 @ 16:09:04

Fia har ju verkligen haft otur det senaste året, Skadan ovan fick hon när hon hoppade ur hagen och fastande i bakbenen och sen ramlade och slog upp knäna, Sen virusinfektionen, såret i hagen osv.
Hoppas verkligen att hon har mer tur i fortsättningen.

Sår på benet.

2010-01-23 @ 15:32:43

Jag är besviken, jävligt besviken.
Kom till stallet idag vid Ett Tiden, med Tog mig sadeln och tränset för och sådär jag hade Inte för mycket tid på mig att rida Innan tävlingarna skulle Börja. Tog ut henne på gången för Att borsta och sådär. Så upptäcker jag Hon har blod ända ner till Hoven och Två sår. Det ena var 5cm Långt och 2cm brett och helt öppet, inget djupt män Det fanns ingen hud alls kvar och Det andra var litet Bara ett. och Då tänker man, HUR FAN HAR INGEN upptäckt DET?! VARFÖR HAR INGEN RINGT mig och sagt detta?
Det finns inget Sätt att Detta skulle ha Hänt i boxen utan Detta hade Hänt ute i hagen och den som tog med henne till boxen Kan inte ha missat det. jag tycker Att det är sån jävla dålig stil Att inte säga till mig sånt, det är sånt jag vill veta med en gång. När jag tvättat det noga så Märkte jag ju Att det Inte vår allvarligt. men ändå? DET ÄR Ett sår som var tvungen Att Tvättas, och om jag Int hade Kommit till stallet Vad hade Då Hänt? Hon hade Fått en jävla infektion antagligen. Pratade med Eva och hon sa till mig Att sätta på jodopax & Linda För att det integre skulle Komma i skit och sånt för Att Da blir det lätt infekterat. Men nu fick jag tvättat det och Det var inte lätt Eftersom hon hade ont, men jag lindade det och Lindan ska av imorgon och så ska hon Få gå ut, men jag vill inte rida henne markerade Eftersom hon.
Tur Att Det Inte vår Allvarligt iaf.


Ridning & lite annan träning.

2010-01-22 @ 18:17:15


Blev att rida tillsammans med Nathalie och Jessica idag, Hon skötte sig jätte fint och slappnade av efter ett tag och fokuserade helt på mig, Jag hann inte alls rida länge förens en tjej kom in i ridhuset och skulle träna hoppning så för säkerhetsskull avslutade jag när det gått bra, Hellre det än att hon skulle bli spänd och nervös. Så jag gick in i stallet igen och hämtade repgrimman & arbetsrepet och ledde henne runt när dom red och det var ganska okej men man märkte att hon var spänd, mot slutet började hon att slappna av och inte bry sig lika mycket. Imorgon lördag & söndag blir det vila och sen kör vi igång veckan ut och sen är det dags för lite mer trav.







Kan man bli sötare?


Ridning, 40min DS - med steffanie & novum.

2010-01-21 @ 20:05:15



Jag är överlycklig! du är allting som jag någonsin önskat mig.
Idag är andra dagen på igångsättningen och jag och steffa red samtidigt i ridhuset, tycker det är bra att ha någon med mig + att fia får vänja sig vid andra hästar. red väl ungefär i 40min och allting gick så fruktansvärd bra, Traktorn åkte förbi, vattnet lät, folk skrek och fia brydde sig ingenting, hon var hela tiden fokuserad på vad jag ville att hon skulle göra. och hon gick på tygeln hela ridpasset vilket känns jätte bra, så mycket krävde jag inte av henne men hon förstod. Hon är så underbar. Vi travade ett-två varv idag med och hon lyssnade jätte bra. Jag har bara en massa plus att säga idag. lördag & söndag blir det lite vila för henne och sedan kör vi igång hela nästa vecka med skritt och trav och sedan kanske hon kan vara med på dressyrlektionen. Återstår att se.
Du är det finaste som finns.


Underbar dag, underbara fia.

2010-01-20 @ 17:57:13




Gick med fia i ridhuset idag när två tjejer i klassen red, dom skulle bara ta det lugnt så då var det ett perfekt tillfälle att gå med fia så att hon får vänja sig vid andra hästar i ridhuset. Hon var jätte duktig och brydde sig inte alls.




Sen var det dags för ridning och det gick mycket bättre än vad jag förväntade mig, vi skrittade i 20min och hon var jätte duktig, räckte att jag tog lite i tygeln så stannade hon och när jag smackade lite så gick hon snällt lite snabbare, Vi tog även ett varv i trav och det känns så bra att vi har kommit igång med igångsättningen nu.


Söta fia går efter kalle när han började gå...


Köpt massa nya saker.

2010-01-19 @ 18:51:05


Köpte en rep grimma till fia idag och ett arbetsrep, vi tränade lite sen i ridhuset, mest på att backa och att kunna ta på henne överallt och hon var jätte duktig.


Köpte även två stycken Bucas täcken till henne på börjes, Ett 300g fodrat utetäcke och ett regntäcke som bara är 50g foder, Ett till vår,sommar och höst och ett som hon kan ha nu. Regntäcket var svart/gult och utetäcket är det som är på bilden.

Sen så köpte jag sadelgjord i läder med en ring som man kan fästa martingallen i och ett bogskydd! :)


Nytt träns.

2010-01-18 @ 21:26:08



Köpte ett nytt träns till fia idag, har ju märkt att det inte alls funkar med pullarnosgrimma och därför tänkte jag testa med Achen. Efter lång tid bestämde jag mig för detta tränset, tryck för att få bilderna större. Tror att det kommer att bli riktigt fint på fia och vara bra nu när hon börjar tappa tänder osv.


Rida dressyrlektionerna i skolan med fia.

2010-01-18 @ 21:17:24


När jag satt på fia för allra första gången, Lutar mig lite framåt för att inte belasta henne för mycket!


I tisdags träffade vi i klassen våran nya dressyr tränare, Hon verkade verkligen toppen måste jag säga!
Jag pratade lite med henne om att jag gärna skulle vilja rida med fia på lektionerna men att det inte riktigt funkar som det ser ut nu eftersom hon har blivit rädd och blockerar sig när hon tränas med andra hästar, Hon tyckte absolut att jag skulle ta med fia på lektionen och då skulle vi bara vara 3st i min grupp så att fia får vänja sig och sen skulle vi se hur det går och hon skulle ju vara där hela tiden. Jag känner att detta är det bästa som kan hända just nu. Det hade ju varit underbart för mig och fia och få den möjligheten med en bra tränare. Hoppas hon blir frisk snart för det är det som jag prioriterar högst!


Nu har man att göra.



Eftersom jag inte ska rida fia tills den 18/2 pga av smittan i stallet så har jag bestämt mig att fixa och dona med alla hennes saker och jag har börjat med att smörja in sadeln,tränset och longergjorden som hon använder mest så nu har jag resten av sakerna i skåpet att fixa. kul när sakerna blir fina tycker jag!

2010-01-31 @ 20:39:59 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Om stallet & hästarna som står där.


Hästarna i ditt stall!

Vilken häst är minst? Martijn

Vilken häst är störst? Novum

Vilken häst är snabbast? svår fråga.

Vilken häst är busigast? Mahjong & martijn i hagen kanske?

Vilken häst är räddast?
Ingen aning faktist.

Vilken häst är finast? såkart fia! men om jag inte fick välja henne skulle det bli Pioneer, Tiesto & DW

Vilken häst är snällast? DW <3

Vilken häst är envisast? Svårt att svara på!

Vilken är den bästa nybörjarhästen? Dw tror jag för att han är så snäll.

Vilken häst kräver mest en erfaren ryttare? Jadu, Måste ju vara alla mer eller mindre.

Vilka är inridna: Alla.

Vilka är inkörda?
Vet inte om någon är det faktist?

Vilka är keliga? Alla tror jag!

Vilka är hopphästar?
 saga & kurt som tävlar i hoppning vad jag vet och sen dom andra är ju både och typ.

Vilka är dressyrhästar? martijn & Mahjong typ.

Vilka hästar har tävlat? Dom flesta tror jag.

Vem är äldst? Mahjong.

Vem är yngst? Fia (min)

Hur stor är ålderskillnaden? 15år tror jag.


Hur många hästar finns i stallet? Många.

2010-01-30 @ 20:42:03 Permalink Frågor & svar ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jaha då var igångsättningen åt helvete.



Fia var ju sjuk förut men har nu varit feberfri i nästan två veckor, nu har det kommit ett nytt virus till stallet som fia KAN ha drabbats av! så vi ringde veterinären och kollade och nu är det så att fia har 20dagar på sig att visa symptom, gör hon inte det så är hon frisk, Så det innebär att jag inte ska rida eller träna henne på dom dagarna tills jag vet om hon har drabbats av viruset eller inte. faaaaaaaaan. Stallet har även blivit isolerat i 3veckor vilket menas att man inte får flytta sin häst, ta dit en ny häst, byta kläder osvosv.

Skolans allmänainfo lyder:

Fyra SRG-hästar på anläggningen Alekärr i Kungsbacka har på kort tid insjuknat med hög feber som främsta symtom. Bakom sjukdomen finns ett virus.
28 januari 2010  Samtliga hästar i stallet har från idag fått en tävlingskarens på tre veckor. En annan konsekvens är att Kungsbacka Ridklubbs nationella hopptävling för storhäst på söndag har fått ställas in efter rekommendationer från veterinär.

Sveriges Ridgymnasium beklagar djupt att söndagens tävling måste ställas in. 150 ryttare med 320 starter berörs.

Vi beklagar också att vår information till elever och föräldrar varit undermålig beträffande sjukläget i stallet. Informationsrutinerna har redan setts över.

Flera faktorer ligger bakom det faktum att berörd personal inte insåg hur allvarliga konsekvenserna kunde bli. De fyra hästarna var aldrig sjuka samtidigt. Efter terminsstarten kom hästarna från olika håll. Veckorna efter terminsstart brukar en del hästar bli förkylda.  Vissa provsvar bekräftade inte misstankarna om virus. De insjuknade hästarna hade inga andra symptom än feber och tillfrisknade i de flesta fall snabbt. En häst var sjuk när den flyttades från annat stall. Veterinär hade rekommenderat att hästen inte skulle flyttas. Denna information nådde aldrig fram till vår personal.

Samtliga hästar som drabbades var unghästar. Det är än idag inte helt fastställt att det finns en gemensam smittlinje.

2010-01-29 @ 11:59:09 Permalink Veterinärbesök & sjukdomar osv ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lekte med fia idag.


Fia när hon åkte till sommarbetet sommaren 2009.

Smörjde in min nya sadel igår med massvis med läderolja så idag hade allting inte tagits upp av lädret så kunde inte rida, och barbacka ska jag inte rida förens sommaren när hon inte står på KRK som hon gör nu. Iallafall, Tog på fia repgrimman och arbetsrepet idag och tog henne till ridhuset för att leka lite med henne (träna lite NH) och det gick så mycket bättre än vad jag trodde. Började med att släppa henne lös i ridhuset så hon fick springa av sig, sen tog jag på arbetsrepet igen och började med att röra henne på hela kroppen och det var helt okej, Sen så longerade jag henne lite i skritt,trav och något varv i galopp, det gick jätte bra och hon lyssnade super bra! sen andra varvet och samma där, sen sprang jag och hon travade efter och sen longerade igen osv osv. En rolig lek som kräver mycket förståelse och sen så behövde jag bara höja handen när jag stanande så sprang hon runt mig.
Duktiga fia <3

2010-01-28 @ 19:23:42 Permalink NH & Trickträning ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Longering.



Idag har det ju varit riktigt oväder så fia var uppe i varv så det fick bli lite longering, Några varv i lugn trav och sen skritt. Hon var riktigt duktig och lyssnade bra och var fokuserad trotts att det var en annan häst i ridhuset.

2010-01-27 @ 17:02:26 Permalink Longering ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nya sadeln.




Idag åkte jag och kalle till börjes och köpte en dressyrgjord (som vi ska ha tillfälligt tills jag köper en i läder) tog 60cm och det passade, satte på sadeln ännu en gång och lät henne stå med den lite och hon tyckte det var helt okej. Är jätte glad att jag har hittat en ny bra,snygg och passande sadel till henne. nu är det bara byta ut dom fula läderna och köpa ett shabrak så kommer det att bli kanon. Imorgon ska vi köra igång med ridningen som planerat.






2010-01-26 @ 19:57:34 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny sadel!



Idag köpte jag en ny sadel till fia!
Började med att jag hittade en annons och kände direkt den ska fia ha mailade och visade sig att den fanns kvar. Och idag åkte vi till kungälv och hämtade den. Provade den snabbt i stallet påvägen hem och den verkade passa kanon, låg gämt med henne och klämde ingenstans.
Super glad är jag.

2010-01-25 @ 21:04:56 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Otursfia.


Fia har ju verkligen haft otur det senaste året, Skadan ovan fick hon när hon hoppade ur hagen och fastande i bakbenen och sen ramlade och slog upp knäna, Sen virusinfektionen, såret i hagen osv.
Hoppas verkligen att hon har mer tur i fortsättningen.
2010-01-23 @ 16:09:04 Permalink Veterinärbesök & sjukdomar osv ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sår på benet.

Jag är besviken, jävligt besviken.
Kom till stallet idag vid Ett Tiden, med Tog mig sadeln och tränset för och sådär jag hade Inte för mycket tid på mig att rida Innan tävlingarna skulle Börja. Tog ut henne på gången för Att borsta och sådär. Så upptäcker jag Hon har blod ända ner till Hoven och Två sår. Det ena var 5cm Långt och 2cm brett och helt öppet, inget djupt män Det fanns ingen hud alls kvar och Det andra var litet Bara ett. och Då tänker man, HUR FAN HAR INGEN upptäckt DET?! VARFÖR HAR INGEN RINGT mig och sagt detta?
Det finns inget Sätt att Detta skulle ha Hänt i boxen utan Detta hade Hänt ute i hagen och den som tog med henne till boxen Kan inte ha missat det. jag tycker Att det är sån jävla dålig stil Att inte säga till mig sånt, det är sånt jag vill veta med en gång. När jag tvättat det noga så Märkte jag ju Att det Inte vår allvarligt. men ändå? DET ÄR Ett sår som var tvungen Att Tvättas, och om jag Int hade Kommit till stallet Vad hade Då Hänt? Hon hade Fått en jävla infektion antagligen. Pratade med Eva och hon sa till mig Att sätta på jodopax & Linda För att det integre skulle Komma i skit och sånt för Att Da blir det lätt infekterat. Men nu fick jag tvättat det och Det var inte lätt Eftersom hon hade ont, men jag lindade det och Lindan ska av imorgon och så ska hon Få gå ut, men jag vill inte rida henne markerade Eftersom hon.
Tur Att Det Inte vår Allvarligt iaf.

2010-01-23 @ 15:32:43 Permalink Veterinärbesök & sjukdomar osv ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ridning & lite annan träning.


Blev att rida tillsammans med Nathalie och Jessica idag, Hon skötte sig jätte fint och slappnade av efter ett tag och fokuserade helt på mig, Jag hann inte alls rida länge förens en tjej kom in i ridhuset och skulle träna hoppning så för säkerhetsskull avslutade jag när det gått bra, Hellre det än att hon skulle bli spänd och nervös. Så jag gick in i stallet igen och hämtade repgrimman & arbetsrepet och ledde henne runt när dom red och det var ganska okej men man märkte att hon var spänd, mot slutet började hon att slappna av och inte bry sig lika mycket. Imorgon lördag & söndag blir det vila och sen kör vi igång veckan ut och sen är det dags för lite mer trav.







Kan man bli sötare?

2010-01-22 @ 18:17:15 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ridning, 40min DS - med steffanie & novum.



Jag är överlycklig! du är allting som jag någonsin önskat mig.
Idag är andra dagen på igångsättningen och jag och steffa red samtidigt i ridhuset, tycker det är bra att ha någon med mig + att fia får vänja sig vid andra hästar. red väl ungefär i 40min och allting gick så fruktansvärd bra, Traktorn åkte förbi, vattnet lät, folk skrek och fia brydde sig ingenting, hon var hela tiden fokuserad på vad jag ville att hon skulle göra. och hon gick på tygeln hela ridpasset vilket känns jätte bra, så mycket krävde jag inte av henne men hon förstod. Hon är så underbar. Vi travade ett-två varv idag med och hon lyssnade jätte bra. Jag har bara en massa plus att säga idag. lördag & söndag blir det lite vila för henne och sedan kör vi igång hela nästa vecka med skritt och trav och sedan kanske hon kan vara med på dressyrlektionen. Återstår att se.
Du är det finaste som finns.

2010-01-21 @ 20:05:15 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Underbar dag, underbara fia.




Gick med fia i ridhuset idag när två tjejer i klassen red, dom skulle bara ta det lugnt så då var det ett perfekt tillfälle att gå med fia så att hon får vänja sig vid andra hästar i ridhuset. Hon var jätte duktig och brydde sig inte alls.




Sen var det dags för ridning och det gick mycket bättre än vad jag förväntade mig, vi skrittade i 20min och hon var jätte duktig, räckte att jag tog lite i tygeln så stannade hon och när jag smackade lite så gick hon snällt lite snabbare, Vi tog även ett varv i trav och det känns så bra att vi har kommit igång med igångsättningen nu.


Söta fia går efter kalle när han började gå...

2010-01-20 @ 17:57:13 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Köpt massa nya saker.


Köpte en rep grimma till fia idag och ett arbetsrep, vi tränade lite sen i ridhuset, mest på att backa och att kunna ta på henne överallt och hon var jätte duktig.


Köpte även två stycken Bucas täcken till henne på börjes, Ett 300g fodrat utetäcke och ett regntäcke som bara är 50g foder, Ett till vår,sommar och höst och ett som hon kan ha nu. Regntäcket var svart/gult och utetäcket är det som är på bilden.

Sen så köpte jag sadelgjord i läder med en ring som man kan fästa martingallen i och ett bogskydd! :)

2010-01-19 @ 18:51:05 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nytt träns.



Köpte ett nytt träns till fia idag, har ju märkt att det inte alls funkar med pullarnosgrimma och därför tänkte jag testa med Achen. Efter lång tid bestämde jag mig för detta tränset, tryck för att få bilderna större. Tror att det kommer att bli riktigt fint på fia och vara bra nu när hon börjar tappa tänder osv.

2010-01-18 @ 21:26:08 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rida dressyrlektionerna i skolan med fia.


När jag satt på fia för allra första gången, Lutar mig lite framåt för att inte belasta henne för mycket!


I tisdags träffade vi i klassen våran nya dressyr tränare, Hon verkade verkligen toppen måste jag säga!
Jag pratade lite med henne om att jag gärna skulle vilja rida med fia på lektionerna men att det inte riktigt funkar som det ser ut nu eftersom hon har blivit rädd och blockerar sig när hon tränas med andra hästar, Hon tyckte absolut att jag skulle ta med fia på lektionen och då skulle vi bara vara 3st i min grupp så att fia får vänja sig och sen skulle vi se hur det går och hon skulle ju vara där hela tiden. Jag känner att detta är det bästa som kan hända just nu. Det hade ju varit underbart för mig och fia och få den möjligheten med en bra tränare. Hoppas hon blir frisk snart för det är det som jag prioriterar högst!

2010-01-18 @ 21:17:24 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny försäkring!


Fia innan jag köpte henne, visst har hon förändrats?


Idag ringde mamma för att ändra fias försäkring på Agria
Det blev helförsäkring Dvs. Veterinär,medicin,kläder och dödsfall (30.000)
Kändes jätte bra att få det gjort och att försäkringen är den bästa som fanns att välja!
Det täcker ju precis allting

2010-01-18 @ 21:16:16 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


fias virusinfektion, Inlägget är om hela perioden.



Fredag 8 januari

Fia hade Varit hängig på morgonen och integ atit Sitt hö När Kalle tog ut henne dagen efter, han tänkte Inte mera på det männen När han kom tillbaka vid 16:00 upptäckte han Att det fanns Endast en liten Hög med Avføring i hagen gått som hon ifrån 07.00-16.00 Så Kalle ringde mig och jag bad Honom kolla om atit fia hade, Båtar morgon, lunch och eftermiddags heta fanns i boxen helt orört Samma med hennes Korn. Eftersom Kalle Inte Vågar Tempa henne så bad jag homon känna under svansen och på hovarna och han tyckte Int Att dom var varma och hon hade Inte vår hostat eller snorig så Kalle åkte hem För att göra sig iordning och skulle sen åka upp till stallet När han Var klar, vid Han kom tillbaka 18,00 och allting var Fortfarande orört, och hon stod bara med huvudet hängandes och i hörnet. Hon hade även grävt lite i boxen, Jag bad Kalle Ställa fram vatten till henne så Att hon kund dricka och bad Honom GE jummet Då hon kanske skulle vilja drick, Men hon Drack ingenting! Då hade det Kommit Två tjejer till stallet och Kristina som är ansvarig för stallet, Jag bad Kalle skulle Att han vara Henne Att Hjälpa Honom Att Tempa henne och När han sedan ringde upp och berättade Att hon hade 40,8 i feber så fick jag en chock. Jag bad Honom Ringa runt till alla Möjliga veterinärer som han kund Få tag på men ingen fanns Tillgänglig Eftersom det var så skickas. Kristina och dom Två tjejerna i stallet hjälpte till Att Ringa till Olika veterinärer män Ingen kund komma. Sen så berättade Kalle Att det kanske var bäst Att åka upp till Skara med henne, det var Kristina som hade sagt det och självklart ville jag kolla om Det fanns Möjlighet. Det skulle kosta 40.000/dygn och fia skulle Int ta imots forens imorgon eftermiddag Då Dom hade fullt upp. Jag kom dit, Kramade om henne och gråt, jag var ju klart helt berädd på det värsta, jag som aldrig hade sett henne sån, stod Hon har ju aldrig Varit sjuk sålänge jag har AGT henne och det var en helt annan häst som framför mig , Jag var så fruktansvärt rädd! Jag testade Att ge henne en godis som jag vet Att hon älskar, men hon bara spottade ur den, Där stod jag i Overflod av hö och såg på min älskade visste Häst och Inte vad jag skulle Gora. Tillslut frågade Kristina vad jag tänkte göra och jag bad Kalle TESTA Att Ringa Vallda sätteri En gång till Eftersom dom hade haft Minst Att göra denna kvällen och kanske skulle Få en lucka till FIA, Kalle gick Utanför stallet och ringde och När han sedan kom tillbaka sa Han bara "halv tio kommer han, han kommer halv tio" Jag blev lättad och bestämde mig för Att lata fia Vara ensam en stund, vi var Liksom sex stycken som stod och tittade på henne och vi kund Inget Gora. Vi gick ut och tog en cigg och När vi kom tillbaka in i stallet Ställde vi oss en bit ifrån boxen och Där stod hon med sänkt huvud och jag Verkligen såg på henne Att hon Madde väldigt dåligt. Någon häst gnäggade och fia flyttade knappt öronen. Efter en lång väntan kommer veterinären in Genom dörren, Jag berättar Att jag är ägaren och går fram till boxen, han sa Något i stil med "jaha, hon ser ju inte alls ut Att må bra, ta på henne grimman och ledde ut henne på gången "Jag gjorde som han sa och Ställde henne på gången, hon ville inte alls gå framåt Men jag förklarade Att det var för hennes bästa och klappade henne på halsen. Han frågade om avföringen, jag berättade Att hon Int bajsat Någonting sedan 16.00 och integ atit Någonting på hela dagen, hon hade Fått i sig lite vatten. Han Lyssnade på hjärtat, Lungorna och magen och berättade sedan Att det integ lat som det skulle i magen men det var ingen Allvarligt utan det skulle komma igång När febern släppte, hon hade lite Hög puls, män Var inte svullen i benen eller hade Torra slemhinnor . Han berättade Att han skulle Göra Ett blodprov och gick ut till bilen, med blod Sen Höll jag i henne medans han fyllde Två stycken Rör och bara min fina häst stod Där som om inget hade Hänt Sen berättade han Att han skulle ge henne en till spruta som skulle ta ner hennes feber, han gick ut i bilen igen och hämtade sprutan och efter den tog det 15 min ungefär och hon började Sträcka sig mot höpåsarna för att äta och jag fick Satta in henne i boxen och hon började genast äta, Hon var Lite uttorkad så hon skulle dricka så mycket som möjligt men ingenting var allvarligt. Han förklarade för mig Att provsvaren han för blodet Tog skulle Komma imorgon, jag skulle Ringa direkt var om det Någonting män Att hennes läge skulle stabilt Vara helt under natten tills förmiddagen. Det bästa jag kund Göra var Att lata henne vara, jag fick Två sprutor med febernedsättande som jag skulle ge om hon skulle bli dålig på lördagen och söndagen Men det Trodde han inte. Han gav henne diagnos feber Eftersom han Int visste riktigt vad det var, men han Trodde Att pga det var. Att hon flyttat till nytt stall och sådär.

Lördag 9 januari

Fick ju medicin till fia som jag skulle ge henne om hon fick feber igen och medicinen fick som hon i Fredags Håller jag tills kvällen dagen efter, så jag åkte upp till stallet vid 19.00 och tempade henne hon hade 39,3 och vi ringde veterinären och frågade om vi skulle ge henne medicinen och det skulle vi göra. Vi blandade medicinen i vatten och Hällde i sprutan och sen hjälptes Simon, Sanna och Kalle åt och Hålla henne medans jag gav henne medicinen och bra det gick. Tog ca 15-20min och hon började äta och Verkade Mycket piggare! Hon hade även bajsat Vilket var Ett bra tecken på Att hennes tarmar hade Kommit igång igen, Vi fick även provsvaren på blodproven som han tog och dom var mycket det bra och fanns ingenting dåligt Vilket var jätte skönt att höra. Sen var det Dags att åka hem och Lämna fia ifred.

Söndag 10 januari

Kom till stallet vid 17,00 och tempade henne och hade hon 39,4 Vilket gjorde Att vi fick ge henne sin medicin igen och sen satte jag in henne i boxen och Där fick hon stå Då hon Int ska gå ut forens Hon är feberfri.

Måndag 11 januari

Började med Att jag tempade fia direkt När jag kom till skolan febern Låg på lite under 40grader. Vi ringde veterinären och berättade precis som det var Att hon hade Int Hög temp och hade atit eller druckit. Han ville Att jag skulle Tempa henne en gång till vid 12 tiden och om hon Fortfarande hade feber skulle jag Ringa Honom. Klockan gick och När jag satt på lektion vid 11tiden kommer Kristina in i klassrummet och ber om Att Få prata med mig, jag gick ut och hon berättade Att hon hade tempat hon fia och hade 40,2 grader. Jag ringde direkt till veterinären och berättade och han sa Att han ville Komma till stallet och jag bad Honom Komma så fort han kund! Han skulle Komma Mellan 12-13tiden och det var ju Några timmar tills dess. och hon bara stod med huvudet i hörnet som hon hade gjort sen imorse. Maten hade hon Int rört och trotts Att jag Lagt jag betfor i vattnet hade hon knappt druckit Någonting ... Tiden gick och tillslut kom han. Han berättade för mig Att han tyckte Att det var konstigt Att febern Int var borta och Att den var så hög. Hon hade ju inget tecken Mer än febern, hon hade inget snor, ingen diarré och aldrig hostat, Fredags Han tog nya blodprov Två stycken och sen gav han henne febernedsättande direkt i blodet och precis som jag tog det integ lång tid Innan hon började äta och dricka lite. Sen berättade han Att det troligtvis var en virusinfektion Som Inte smittade eller var allvarlig. Han skrev ut Ett recept på metacame som jag skulle Börja ge henne imorgon och Högst 3dagar till ... Men Kuren var på 5dagar och det var ju bara bra da man Int veterinär När hennes feber försvinner. Sen berättade han Att jag skulle Röra på henne så Att Tarmarna kom igång. Hon hade Puls 60 normal 30-40 Vilket tyder på Att hon har enorm smärta Och det skulle medicinen ta bort. Sen så blev hon lite piggare och rörde på sig.

Tisdag 12 januari

Kom till stallet vid 8,00 henne och tempade 39,7 grader så jag bad Linda Hjälpa mig Att ge henne medicin synd nya, hon tyckte Att det var lite jobbigt men det som är bra med metacame är Att det smakar sött så När hon hade märkt det Så stod hon med överläppen i luften och Verkade inte alls tycka Att det var Äckligt så imorgon blir det nog Lättare Att ge henne medicinen När hon tycker Att gott det smakar. Hon hade atit synd betfor och korn som är det som hon ska äta nu undertiden som hon är sjuk Då betfor hjälper magen Att komma igång och kornet hjälper henne Att Hålla skrov. Trotts Att jag hade skrivit på Tavlan & Boxen Att hon Int skulle ha hö så hade dom Lagt in alla Målen så hela boxen var täckt av ensilage, hon ska Int Få Någon ensilering för Att hon Int äter så mycket av det utan det ligger ungefär 4 -5kg i Boxen Redan tills hon Känner för att äta och Lägger man i mer så trampar hon bara runt det. Hon var mera "med" idag och kom fram till boxkanten Når man gick förbi och gick runt i boxen och nosade, jag gick en promenad med henne och hon var mycket piggare Än vad igår hon var. nu är vi på rätt väg. När jag sedan temapade henne vid 15,00 så hade hon 38,4 Vilket är precis på normaltemp och det kan ju Int bli bättre!

Onsdag 13 Januari

Idag När jag tempade henne hon på morgonen hade 38,3 Vilket är normaltemp, Gav henne medicinen ändå Eftersom hon ska ha den i 4-5dagar Kristina hjälpte mig och det gick mycket bättre sen igår. Antagligen för Att hon visste Att det skulle smaka gott. Sen När vi slutade skolan så tempade jag henne igen och Då Låg hon på 38,2 så hon har nu Varit feber fr jag en och en halv dag! Hon stod även och åt ensilage upp synden under dagen och kornen och betfor vid HON upp direkt När hon fick det. Hoppas Detta Håller i sig nu och Att hon fortsätter Att Hålla sig ferberfri!

Torsdag 14 januari

Idag tempade jag fia direkt på morgonen Innan hon skulle Ladda synd medicin och hon hade 37,0 och var feberfri! Hon har nu Varit feberfri i 2dagar och äter Nästan som hon ska och dricker mycket. Hon fick sin medicin för säkerhetsskull och sen ringde vi veterinären och berättade och han sa Att hon Int smittar och Att det var jätte bra att hon är "frisk" (man kan ju aldrig veta till 100%) och sa Att jag skulle ut Börja ta Henne 1-2timmar per dag och sen om en vecka kan hon gå ut som vanligt så jag tog ut henne och låt henne Vara i hagen i 1timma och hon blev riktigt glad och luktade överallt och skrapade med hovarna osv .. känns underbart Att hon är frisk och feberfri!

Fia ute i hagen efter Flera dagar.






Hittade bilder från När hon var sjuk & stod på gåsevadsholm:



Såhär stod hon hela tiden med Mycket feber.

Inte atit Någonting av Sitt ho ...

Och Inte heller synd Korn ...

Det var inte lätt att känna sig så hjälplös Innan veterinären kom.

2010-01-18 @ 21:14:50 Permalink Veterinärbesök & sjukdomar osv ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag älskar dig.


Andra gången jag satt på min underbara häst!



Jag älskar dig.

jag är så jävla stolt över min fina underbara häst, Longerade henne innan jag red när hon hade sadeln och allting på sig. Hon lyssnade perfekt när jag bad henne trava,galoppera och sakta ner osv. Jag tröttade inte ut henne alls utan tog ett varv trav,galopp och lite mer i skritt mest för att hon skulle lyssna på mig och hon lyssnade så sjukt bra och tog galopp precis när jag bad henne. Sen var det dags att rida och jag skrittade henne några varv och gjorde halt många ggr för att hon skulle vara uppmärksam och lyssna och hon stannade precis där jag bad henne och lyssnade som aldrig förr! Sen travade vi något varv och hon lyssnade jätte bra när vi saktade av. Idag har helt klart varit bästa dagen. Hon och jag har helt klart fått en helt annan relation, Hon lyssnar så jävla bra, Jag har henne lös på stallgången nu och hon står helt stilla tills jag ber henne gå in i boxen, Jag hanterar henne helt olikt nu än vad det var förut, kanske är det för att det bara är jag och hon nu? hon har utvecklats så otroligt mycket och bara till det bättre. Sen så ska vi börja träna på det där med att hon bara kan ridas själv, men det kommer en dag till det också. <3
2010-01-18 @ 20:57:55 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0