Vårt mål just nu: Få bort rädslan för sprayflaskor!

2010-04-29 @ 11:34:25



Fia hatar ju ljudet av sprayflaskor och det har varit en låg väg dit vi är just nu, hon accepterar den och man kan spruta lite i taget på svans och lite på magen utan att hon bryr sig men kommer man närmare så blir hon riktigt sur och rädd och försöker slita sig, men lite grann varje dag så hoppas jag att detta kommer att försvinna.

Filmen är på när felicia försöker vänja henne vid själva flaskan, då har vi redan sprutat lite på henne innan så hon är inte så glad.


Fia ligger ner i boxen.

2010-04-27 @ 22:19:50



Fia har börjat att lägga sig ner ofta nu på eftermiddagarna och det är jätte kul eftersom det tyder på att hon är trygg och säker i sin omgivning, Så denna dagen passade jag på att ge henne hö så att hon kunde äta när hon låg ner och det gjorde hon. Så söt!





Fias träning.

2010-04-27 @ 22:09:23

Jag har inte ridit fia sen i torsdags utan felicia gör det just nu, dom har mest tränat på hoppningen med fia, hon hoppar 50-60-70-80 men när det blir lägre vill hon inte hoppa utan tycker det är tråkigt. Det har blivit mycket bättre med det nu men problemet som finns nu är att hon inte vill hoppa i galopp, när det är i en snabb trav hoppar hon men så fort det är galopp så smiter hon undan, Felicia har tålamodet och jag tror att detta kommer att bli jätte bra om dom bara kämpar tillsammans!



Min fina tjej.

2010-04-27 @ 21:53:51

Nu är det snart dags för sommarbetet så jag har börjat med att förberda fia genom att gå och låta henne äta gräs ungefär 30min/dag så hon inte åker på någon skit eftersom hon är så fruktansvärt känslig, Passade då på att ta lite bilder och felicia också.










Bakteriell infektion i luftvägarna.

2010-04-27 @ 21:24:00



Fia har ju hostat ett tag, lite fram och tillbaka & på dressyrlektionen i torsdags så hostade hon jätte mycket så jag fick avsluta och sen hörde jag henne inte hosta alls sen dess och tänkte att det nog hade lugnat sig, men igår hade hon hostat igen så då ringde jag veterinären som fick komma ut och undersöka henne och han kom fram till att det "rosslade" i hennes luftvägar och att det var en bakteriell infektion i luftvägarna så jag fick ett recpept på hostmedicin som hon ska ha en gång om dagen i fem dagar så jag hoppas att hon blir bättre.


Ridning 16/4-2010 (Övning följsamhet)

2010-04-18 @ 17:40:34



Som jag skrev i förra inlägget så behöver fia träna på att lyssna på ytterskänkeln mer och vara följsam så idag blev det träning på volt i trav för att få följsamheten och fokusen på mig satte vi upp konor och jobbade henne på ganska långa tyglar då hon ska gå fram för skänkeln och själv söka sig rätt. Det var sååå jobbigt ibörjan och man ville bara ge upp när det inte gick bra, men jag fortsatte och mot slutet gick det helt otroligt bra. Hon var följsam lyssnade på skänkeln och gick i stadig form. ♥

Började med att trava över några bommar och det gick också jätte bra!

Hon gjorde även ett bocksprång i galoppen (glädjeskutt) och man märkte verkligen hur hon blev pigg och framåt när det gick bra.

Jag är så stolt över min fina tjej.
att vi kommit så långt det är helt otroligt, för två årsen hämtade jag henne i en hage mitt ute i ingenstans och nu sitter jag på hennes rygg och känner mig så fruktansvärt lycklig! 

 






Dressyrlektion 15/4-2010

2010-04-18 @ 16:58:03

Idag var det dressyrlektion och vi var i paddocken, första gången för mig & fia detta året.
Det var jag,steffanie och mikaela.

Vi tränade vi på att gå ut i hörnen, skänkelvikning och ökningar även igångsättning osv.
Det gick jätte bra bara det att hon inte riktigt lyssnar på ytterskänkeln så bra och smiter undan, men vi jobbade verkligen på allt vad vi hade och tillslut gick det jätte bra, vi ska träna mycket på volt och sådär så att hon verkligen är följsam och lyssnar.

Men jag är riktigt nöjd över idag!
och ridläraren berättade att hon hade blivit jätte mycket bättre, och att det är en jätte stor skillnad med hur det var när jag började rida för henne, så det går framåt och det känns underbart!

Felicia fotade oss och fick massvis med riktigt fina bilder!









Och självklart blev det några filmer också.





Longering hästteorin gruppindelning grupp 3. (fia)

2010-04-13 @ 00:19:47

Idag har vi haft hästteori en lektion i skolan där vi lär oss om hästen och även gör många praktiska saker, idag var det longering som vi alla skulle göra. Det var fyra grupper. Alla skulle testa att trava,skritta,sakta av, göra halt osv.

Fia skötte sig jätte bra, det var massa människor,gap & skrik och hon fokuserade bra på dom andra som longerade henne trotts att det bara är jag och felicia som har longerat henne och vi kör ju med samma signaler, det är ju inte lika lätt för någon som aldrig har haft med henne att göra, men hon gjorde sitt bästa för att förstå och tillslut blev det lite för mycket så då avbröt vi och gick in i stallet där belöningen väntade..


Fias grupp - Jag,Jenny,francine och Emelie.

Filmen är från när francine longerade;



Detta var även bra träning för henne med så mycket folk osv, bra att ha med sig till tävlingar & träningar borta!


Bilder från longeringen i paddocken 8/4-2010

2010-04-12 @ 21:44:50

Min fina häst! ♥





Fia & hennes benskydd.

2010-04-10 @ 23:09:05



Fia är så gullig. ♥
Ända sen jag köpte henne och började ha benskydd på henne så har hon gjort såhär med benen, det är betydligt bättre nu, men på ungefär 1år som hon har haft benskydd från & till så tycker man ju att hon ska vänja sig, men lilla fia gör alltid såhär när man precis tar första stegen efter att ha satt på dom, Tror det blir bättre med tiden, och man kan ju inte låta bli att skratta åt henne när hon lyfter så otroligt högt.
Samma när hon står med benskydd på stallgången så kan hon ta upp ett bakben och hålla det hur högt som helst i flera minuter.

Våran utmaning just nu är att få bort rädslan från sprayflaskor.
Hon bokstavligt talat hatar det!
Hon är livrädd för det, har nu konstaterat att det är ljudet för när man går fram och lägger flaskan på marken så är hon inte rädd, inte heller när man rör henne med den, men så fort man sprutar så slänger hon sig åt sidan och frustar. Jag har testat att lägga den i höt när hon ska äta och det har blivit lite bättre för nu kan jag gå fram med den till henne utan att hon hoppar iväg.

Någon som kanske har ett bra tips?
Jag har tänkt att jag ska börja göra det lite i boxen, för har jag henne på stallgången så sliter hon sig, och håller jag i henne så snurrar jag bara runt, så två-tre sprut om dagen i boxen, inte direkt på henne men så att hon vänjer sig vid ljudet.


Hälsade på fias uppfödare 4/4-2010

2010-04-05 @ 19:39:31

Igår var jag,kalle och felicia och hälsade på hos fias uppfödare och det var riktigt roligt att se alla hennes föl som hon hade och att se hennes mamma, halvbror, farmor och halv syskon. Tog över 100bilder men jag valde att lägga in dom finaste.





Fias farmor Solita född. 1984

26år gammal och Carmen var hennes sista föl för ca 3årsen så sen dess har hon endast gått som sällskap och haft det bra, hon har fått lite problem med bakbenen så hon kommer bara att finnas kvar denna sommaren som kommer, sen får hon komma till himlen.





Fias halvbror (samma pappa) ca. 5-6år gammal!
Enligt uppfödaren ser fias pappa exakt ut såhär bara att han är lite större.




Carmen född. 2007
Carmens mamma är fias farmor dvs. Solita.
Det var solitas sista föl.
Carmen är renrasig Arab.




Fias halvsyster född: 2009, januari
Kommer att bli skimmelskäck, dom har samma mamma (flickan)





Fias mamma flickan ca. 16år gammal.
Går som avelssto.





Ridning 3/4-2010

2010-04-04 @ 00:32:15



Igår red både jag och felicia.
Det gick väldigt bra till en början, men när hon sedan jobbade mycket så tröttnade hon och det slutade med mycket övertalning, galopparbete och volter.
<3




Hade även dressyrsadeln för andra gången och det nya shabraket som jag köpte på horseshow, la padden under så att sadeln skulle hålla sig mer på plats då den gled fram förra gången men denna gången gick det riktigt bra, ska testa att använda denna några dagar nu och se hur det går!


en trött fia sträcker ut halsen så mycket hon bara kan...


Felicia hoppade fia idag 1/4-2010

2010-04-02 @ 00:24:17



Igår ramlade jag av fia och skadade höften lite gann, Jag valde att hoppa igen och arbetade henne jätte mycket i trav och galopp och hon skötte sig utmärkt, men idag kände jag att det inte var bra att rida så felicia som skött och ridit fia innan ville gärna komma och rida, så när felicia skulle sitta upp så gjorde fia samma sak med henne som med mig igår och drog iväg och bockade och hade sig och tillslut så tvär stannade hon så att felicia åkte av och modig som felicia är så valde hon också att hoppa upp igen och köra på som vanligt och det resulterade i att hon och fia hoppade 70cm tillsammans och dom var jätte duktiga, fia var lite motvillig i början men sen så såg det jätte fint ut, det är nog bra för fia att ha en annan ryttare också som rider.



Sen så skrittade felicia av henne på anläggningens fd. travbana när det blåste som bara den, men fia skötte sig jätte bra!


Min fina älskade häst!

2010-04-02 @ 00:16:52

Innan jag skriver om ridningen idag så tänkte jag lägga ut lite bilder som jag tog på fia idag som jag blev riktigt nöjd över. Hon är så otroligt vacker! ♥









Jag älskar dig! ♥


Vårt mål just nu: Få bort rädslan för sprayflaskor!



Fia hatar ju ljudet av sprayflaskor och det har varit en låg väg dit vi är just nu, hon accepterar den och man kan spruta lite i taget på svans och lite på magen utan att hon bryr sig men kommer man närmare så blir hon riktigt sur och rädd och försöker slita sig, men lite grann varje dag så hoppas jag att detta kommer att försvinna.

Filmen är på när felicia försöker vänja henne vid själva flaskan, då har vi redan sprutat lite på henne innan så hon är inte så glad.

2010-04-29 @ 11:34:25 Permalink Övrig träning ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fia ligger ner i boxen.



Fia har börjat att lägga sig ner ofta nu på eftermiddagarna och det är jätte kul eftersom det tyder på att hon är trygg och säker i sin omgivning, Så denna dagen passade jag på att ge henne hö så att hon kunde äta när hon låg ner och det gjorde hon. Så söt!




2010-04-27 @ 22:19:50 Permalink Boxen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fias träning.

Jag har inte ridit fia sen i torsdags utan felicia gör det just nu, dom har mest tränat på hoppningen med fia, hon hoppar 50-60-70-80 men när det blir lägre vill hon inte hoppa utan tycker det är tråkigt. Det har blivit mycket bättre med det nu men problemet som finns nu är att hon inte vill hoppa i galopp, när det är i en snabb trav hoppar hon men så fort det är galopp så smiter hon undan, Felicia har tålamodet och jag tror att detta kommer att bli jätte bra om dom bara kämpar tillsammans!


2010-04-27 @ 22:09:23 Permalink Andra rider fia ♥ Kommentarer (1) Trackbacks ()


Min fina tjej.

Nu är det snart dags för sommarbetet så jag har börjat med att förberda fia genom att gå och låta henne äta gräs ungefär 30min/dag så hon inte åker på någon skit eftersom hon är så fruktansvärt känslig, Passade då på att ta lite bilder och felicia också.









2010-04-27 @ 21:53:51 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bakteriell infektion i luftvägarna.



Fia har ju hostat ett tag, lite fram och tillbaka & på dressyrlektionen i torsdags så hostade hon jätte mycket så jag fick avsluta och sen hörde jag henne inte hosta alls sen dess och tänkte att det nog hade lugnat sig, men igår hade hon hostat igen så då ringde jag veterinären som fick komma ut och undersöka henne och han kom fram till att det "rosslade" i hennes luftvägar och att det var en bakteriell infektion i luftvägarna så jag fick ett recpept på hostmedicin som hon ska ha en gång om dagen i fem dagar så jag hoppas att hon blir bättre.

2010-04-27 @ 21:24:00 Permalink Veterinärbesök & sjukdomar osv ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ridning 16/4-2010 (Övning följsamhet)



Som jag skrev i förra inlägget så behöver fia träna på att lyssna på ytterskänkeln mer och vara följsam så idag blev det träning på volt i trav för att få följsamheten och fokusen på mig satte vi upp konor och jobbade henne på ganska långa tyglar då hon ska gå fram för skänkeln och själv söka sig rätt. Det var sååå jobbigt ibörjan och man ville bara ge upp när det inte gick bra, men jag fortsatte och mot slutet gick det helt otroligt bra. Hon var följsam lyssnade på skänkeln och gick i stadig form. ♥

Började med att trava över några bommar och det gick också jätte bra!

Hon gjorde även ett bocksprång i galoppen (glädjeskutt) och man märkte verkligen hur hon blev pigg och framåt när det gick bra.

Jag är så stolt över min fina tjej.
att vi kommit så långt det är helt otroligt, för två årsen hämtade jag henne i en hage mitt ute i ingenstans och nu sitter jag på hennes rygg och känner mig så fruktansvärt lycklig! 

 





2010-04-18 @ 17:40:34 Permalink Ridning ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dressyrlektion 15/4-2010

Idag var det dressyrlektion och vi var i paddocken, första gången för mig & fia detta året.
Det var jag,steffanie och mikaela.

Vi tränade vi på att gå ut i hörnen, skänkelvikning och ökningar även igångsättning osv.
Det gick jätte bra bara det att hon inte riktigt lyssnar på ytterskänkeln så bra och smiter undan, men vi jobbade verkligen på allt vad vi hade och tillslut gick det jätte bra, vi ska träna mycket på volt och sådär så att hon verkligen är följsam och lyssnar.

Men jag är riktigt nöjd över idag!
och ridläraren berättade att hon hade blivit jätte mycket bättre, och att det är en jätte stor skillnad med hur det var när jag började rida för henne, så det går framåt och det känns underbart!

Felicia fotade oss och fick massvis med riktigt fina bilder!









Och självklart blev det några filmer också.




2010-04-18 @ 16:58:03 Permalink Dressyrlektioner ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Longering hästteorin gruppindelning grupp 3. (fia)

Idag har vi haft hästteori en lektion i skolan där vi lär oss om hästen och även gör många praktiska saker, idag var det longering som vi alla skulle göra. Det var fyra grupper. Alla skulle testa att trava,skritta,sakta av, göra halt osv.

Fia skötte sig jätte bra, det var massa människor,gap & skrik och hon fokuserade bra på dom andra som longerade henne trotts att det bara är jag och felicia som har longerat henne och vi kör ju med samma signaler, det är ju inte lika lätt för någon som aldrig har haft med henne att göra, men hon gjorde sitt bästa för att förstå och tillslut blev det lite för mycket så då avbröt vi och gick in i stallet där belöningen väntade..


Fias grupp - Jag,Jenny,francine och Emelie.

Filmen är från när francine longerade;



Detta var även bra träning för henne med så mycket folk osv, bra att ha med sig till tävlingar & träningar borta!

2010-04-13 @ 00:19:47 Permalink Longering ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bilder från longeringen i paddocken 8/4-2010

Min fina häst! ♥




2010-04-12 @ 21:44:50 Permalink Longering ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fia & hennes benskydd.



Fia är så gullig. ♥
Ända sen jag köpte henne och började ha benskydd på henne så har hon gjort såhär med benen, det är betydligt bättre nu, men på ungefär 1år som hon har haft benskydd från & till så tycker man ju att hon ska vänja sig, men lilla fia gör alltid såhär när man precis tar första stegen efter att ha satt på dom, Tror det blir bättre med tiden, och man kan ju inte låta bli att skratta åt henne när hon lyfter så otroligt högt.
Samma när hon står med benskydd på stallgången så kan hon ta upp ett bakben och hålla det hur högt som helst i flera minuter.

Våran utmaning just nu är att få bort rädslan från sprayflaskor.
Hon bokstavligt talat hatar det!
Hon är livrädd för det, har nu konstaterat att det är ljudet för när man går fram och lägger flaskan på marken så är hon inte rädd, inte heller när man rör henne med den, men så fort man sprutar så slänger hon sig åt sidan och frustar. Jag har testat att lägga den i höt när hon ska äta och det har blivit lite bättre för nu kan jag gå fram med den till henne utan att hon hoppar iväg.

Någon som kanske har ett bra tips?
Jag har tänkt att jag ska börja göra det lite i boxen, för har jag henne på stallgången så sliter hon sig, och håller jag i henne så snurrar jag bara runt, så två-tre sprut om dagen i boxen, inte direkt på henne men så att hon vänjer sig vid ljudet.

2010-04-10 @ 23:09:05 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hälsade på fias uppfödare 4/4-2010

Igår var jag,kalle och felicia och hälsade på hos fias uppfödare och det var riktigt roligt att se alla hennes föl som hon hade och att se hennes mamma, halvbror, farmor och halv syskon. Tog över 100bilder men jag valde att lägga in dom finaste.





Fias farmor Solita född. 1984

26år gammal och Carmen var hennes sista föl för ca 3årsen så sen dess har hon endast gått som sällskap och haft det bra, hon har fått lite problem med bakbenen så hon kommer bara att finnas kvar denna sommaren som kommer, sen får hon komma till himlen.





Fias halvbror (samma pappa) ca. 5-6år gammal!
Enligt uppfödaren ser fias pappa exakt ut såhär bara att han är lite större.




Carmen född. 2007
Carmens mamma är fias farmor dvs. Solita.
Det var solitas sista föl.
Carmen är renrasig Arab.




Fias halvsyster född: 2009, januari
Kommer att bli skimmelskäck, dom har samma mamma (flickan)





Fias mamma flickan ca. 16år gammal.
Går som avelssto.




2010-04-05 @ 19:39:31 Permalink Stam & Familj ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ridning 3/4-2010



Igår red både jag och felicia.
Det gick väldigt bra till en början, men när hon sedan jobbade mycket så tröttnade hon och det slutade med mycket övertalning, galopparbete och volter.
<3




Hade även dressyrsadeln för andra gången och det nya shabraket som jag köpte på horseshow, la padden under så att sadeln skulle hålla sig mer på plats då den gled fram förra gången men denna gången gick det riktigt bra, ska testa att använda denna några dagar nu och se hur det går!


en trött fia sträcker ut halsen så mycket hon bara kan...

2010-04-04 @ 00:32:15 Permalink Ridning ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Felicia hoppade fia idag 1/4-2010



Igår ramlade jag av fia och skadade höften lite gann, Jag valde att hoppa igen och arbetade henne jätte mycket i trav och galopp och hon skötte sig utmärkt, men idag kände jag att det inte var bra att rida så felicia som skött och ridit fia innan ville gärna komma och rida, så när felicia skulle sitta upp så gjorde fia samma sak med henne som med mig igår och drog iväg och bockade och hade sig och tillslut så tvär stannade hon så att felicia åkte av och modig som felicia är så valde hon också att hoppa upp igen och köra på som vanligt och det resulterade i att hon och fia hoppade 70cm tillsammans och dom var jätte duktiga, fia var lite motvillig i början men sen så såg det jätte fint ut, det är nog bra för fia att ha en annan ryttare också som rider.



Sen så skrittade felicia av henne på anläggningens fd. travbana när det blåste som bara den, men fia skötte sig jätte bra!

2010-04-02 @ 00:24:17 Permalink Andra rider fia ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min fina älskade häst!

Innan jag skriver om ridningen idag så tänkte jag lägga ut lite bilder som jag tog på fia idag som jag blev riktigt nöjd över. Hon är så otroligt vacker! ♥









Jag älskar dig! ♥

2010-04-02 @ 00:16:52 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0