Köpte ett shabrak med brodyr på göteborgs horseshow till fia.

2010-02-25 @ 22:44:51



Idag var jag på göteborgs horseshow och passade på att köpa ett dressyrshabrak med gravyr som jag har velat ha jätte länge till fia. Det blev ett mörkblått (har mörkblått på allroundsadeln) och det passar ju henne så bra, fast att hon är ett sto så är det bara hennes färg det syns! Blev med hennes namn på ena sidan och mitt på andra. Blev jätte nöjd faktist. Var även en silverkant runt om hela så det fick bli silvertext som blev jätte snyggt!
runt 500:- betalade jag, tycker inte alls att det var mycket.





Ang. Flytten till Lerberg.

2010-02-24 @ 14:47:12



Idag pratade janne med oss i klassen och berättade att dom sköter allting för hästarna som står på lerberg.
Och det är fia som står där, Sissels ponny saga och Carolines ponny armando. Jag hoppas att hon trivs och idag blir det till att pyssla om henne då man inte får rida i ridhuset där pga. av risk för takras och jag rider gärna inte ut på fia när det är en sån trafikerad väg där + att det är halt.
Janne berättade även att hästarna kommer att stå där tills högst fredag förmiddag, men enligt monica (stallpersonal KRK) så skulle det ta tidigast måndag. Vi får helt enkelt se, kan tänka mig att det är en del jobb att blåsa bort snön från taken.



Fia har flyttat till lerberg.

2010-02-23 @ 22:05:05



Fia har fått flytta till lerberg pga. att vårat tak kanske inte klarar av snön.
Fick samtalet idag och hon åkte för en stund sen. Skönt att hon är säker.



Såhär såg det ut i stallet där fia stod innan för att hålla uppe taket, tur att hon flyttades säger jag bara!
Hoppas att dom får bort snön så fia får komma tillbaka snart, sist hon flyttade så blev hon ju sjuk, hon är ju inte van vid att flyttas så kan ju bero på det så vill ju gärna att hon kommer hem snart igen. Men huvudsaken är att hon är säker och det är hon ju nu!


2008-2010

2010-02-22 @ 23:54:32



Åh. vilka minnen den här bilden ger mig, det är andra gången som jag sitter på hennes rygg, och jag minns hur säker jag kände mig, fast hon hoppade i luften för allting.
Hittade även en film från första gången som kalle gick en runda med mig på ryggen, fia var coollugn <3


TÄVLAR OM VECKANS BLOGG HOS MOA!

2010-02-22 @ 17:44:56



Fias blogg är nu med och tävlar om veckans blogg hos http://moashdb.blogg.se/ och hoppas att vi vinner! håll nu tummarna :D


Inridning fia sommaren 2009

2010-02-22 @ 16:09:12



Här är en liten kort filmsnutt där Emma rider fia samma dag som vi hämtade hem henne för att visa lite hur hon jobbat med fia osv. Emma hjälpte till med inridningen när jag skadade mig.


Nya saker till fia.

2010-02-11 @ 20:23:32

Åkte till börjes idag och köpte lite nödvändigheter:



Säkerhetsstigbyglar till dressyrsadeln så nu har jag det på båda sadlarna.



Nosludd i fårskinn till mitt bettlösaträns. (mitt andra blev snott)



Sporrar med läderremmar.

sen så köpte jag ett spö då min ridlärare tycker att det är bra att använda det så att fia inte blir skänkeldöv.


Dressyrlektion 11/2-2010

2010-02-11 @ 13:22:00



Idag var det den efterlängtade dressyrlektionen med fia.
Och som jag skriver i varje inlägg så chockerar hon mig varje gång, det är helt otroligt hur hon utvecklas,mognas och lär sig snabbare än någon annan.

Började med att skritta fram då befann det sig fyra hästar i ridhuset och fia lunkade snällt på utan att bry sig om dom, för första gången någonsin så kunde dom galoppera utan att hon brydde sig, hon stannade då & då och kikade men inget mer, när jag skänklade lite löst så gick hon snällt framåt.

Film när jag skrittar fram (kort)



Tränade mycket på att få ut henne i hörnen och att hon skulle hålla sig på spåret med hjälp av skänklarna och ledande tygeltag, hon lyssnade jätte duktigt och flyttade sig in mot väggen och böjde sig fint runt i hörnen, Sen så var det trav på volten och fyrkantssåret och hon skötte sig super fint och lyssnade på ökningar och avsaktningar, Även när jag satt ner eller när jag red lätt.





När läraren frågade om jag ville ta en galopp så ville jag ju självklart det eftersom det gick så bra igår. Så rambler & mikaela som red före mig och jag bakom för att hon inte skulle dra iväg, (man vet ju aldrig) och det gick så bra så jag knappt trodde mina ögon, jag satt tungt och tog bak skänkeln och direkt kom hon upp i galopp och höll sig hela långsidan, samma i andra varvet.

Läraren berömde fia jätte mycket och tyckte att hon utvecklats mycket sen sist med skänklarna osv.



Ridning i Ds-hallen.

2010-02-10 @ 19:48:04


Bilden är från 2008 då fia stod i Asserdal...

Idag red jag fia i Ds-hallen det gick jätte bra bättre än någonsin rättare sagt varje gång gör hon mig förvånad hon är så duktig så det finns inte. Vi jobbade på volt i trav och hon gick i form i både skritt och trav, Sen så ville jag testa en galopp, jag var så sugen på att känna hennes galopp som jag inte känt sedan jag ramlade av, och hon förstod direkt och fattade galopp och sen  när jag ville bromsa ner henne så drog hon iväg lite men inget annat bus, testade att galoppera en gång till sen och hon skötte sig så otroligt bra. hon lyssnade och var framåt och possetiv hela tiden. Du är bäst älskling! Imorgon blir det dressyrlektion igen med henne och jag hoppas verkligen hon sköter sig lika bra!


Hagbilder på fia 9/2-2010

2010-02-10 @ 11:14:40

 




Veterinären kollade efter vargtänder idag.

2010-02-09 @ 18:06:48


INTE fias tänder på bilden (lånad från google)

Fia är ju 4år iår och därför är det dags att titta om några vargtänder har dykt upp eftersom dom isf ska opereras ut i tid, Annars är det lätt att dom växer ihop med skelettet i käken.

Men veterinären kände och tittade så gott det gick men kunde inte hitta några vargtänder och det var jätte skönt att veta det! nästa koll blir om ett år och då kan jag utesluta att hon inte kommer att få några om det inte har kommit då.






Inte lätt med försäkringsbolagen.

2010-02-05 @ 15:08:46



Jag vet inte hur många ggr vi har ändrat detta nu. Men idag när pappret kom så stod det Arabiskt fullblod, trotts att vi har ringt in 3ggr och sagt att hon är Paint/arabiskt fullblod så när vi ringde nu igen så sa dom att dom inte hade någon kategori till korsningar så hon fick stå på Arabiskt fullblod :)

skönt att det det bra tillslut.


Lite träning i ridhuset.

2010-02-05 @ 14:39:49



En film där jag longerar henne i repgrimma

Idag ville jag låta fia vila och bara ta det lugnt eftersom det gick så fruktansvärt bra igår! så hon skulle få gå ihop med maggie tillsammans i gräshagen (som nu mera är snöhage) så vi skulle släppa ihop dom för första gången och när vi kom fram till öppningen kom vi ju på att fia har broddar bak vilket inte är så bra när man ska släppa ihop två hästar som aldrig har gått tillsammans innan, Så vi gick tillbaka in i stallet med fia och skulle ta av dom när läraren kom och sa att vi hade brottom så vi hann inte det idag. Kanske får bli på måndag eller ngt sånt. Fia fick gå i grushagen hela förmiddagen och när jag hämtade in henne vid 12.00 blev hon jätte glad.

Tog ut henne till ridhuset i repgrimma & arbetsrep och longerade lite, Gick över bommar, och hon fick gå över och stå i mellan den träsaken som är på bilderna och hon var riktigt duktig.


Min underbara fia <3

2010-02-04 @ 15:58:49



Min häst är totalt underbar och jag är så otroligt förälskad i henne, hon passar mig som handen i handsken. Jag hoppas att hon kommer finnas med mig hela hennes liv och fortsätta göra mig såhär lycklig som jag var idag.


Dressyrlektion 4/2-2010

2010-02-04 @ 15:35:26



jag är ÖVERLYCKLIG! Skulle ju inte rida förens den 18onde (för att vara säker på att hon inte har fått den nya smittan) men eftersom jag inte har märkt ngt och veterinären tyckte att jag skulle röra på henne så fick jag en uppenbarelse när jag tittade på när grupp 1 red. jag ska rida med fia idag tänkte jag helt plötsligt, och det var bara jag, jennifer och mikaela som skulle rida i grupp två så det var ju perfekt för fia. Var nervös som bara den och mamma tog en taxi och kom och tittade på mig.

Började med att sitta upp och hon spände ryggen som bara den så jag gjorde halt så slappnade hon av direkt. Sen så skrittade jag fram ett bra tag och hon var lugn och fin och sen så var det lite trav och då drog hon mot mitten i galopp och började bocka, Jag satt så tungt jag bara kunde och tog i tyglarna tills hon stannade på plats och berömde henne. det var det ända som hon gjorde under hela tiden och hon har inte blivit riden på en vecka och då kan man ju inte ha allt för höga förhoppningar heller + att hon är rädd för andra hästar. Sen efter det så travade vi på volt och hon var jätte duktig och helt plötsligt säger ridläraren då gör vi övergång till skritt.. och fia gjorde en perfekt övergång och stannade direkt när jag bad henne då ska vi testa på både fram och bakdelsvänning idag då, Jennie du ska också vara med! shit tänkte jag, jag har ju aldrig gjort det med fia och hon hade ju ingen aning om vad det var ens, men ridläraren bad mig att testa. OCH DET GICK! HON GJORDE BÅDE FRAM & BAKDELSVÄNNING! SOM HON ALDRIG HAR GJORT INNAN, HON FÖRSTOD EFTER EN LITEN STUND OCH FLYTTADE SIG SUPERFINT FÖR SKÄNKELN! redan då hade hon chockerat mig. + att hon gick i stadig form hela tiden både höger och vänster varv, både skritt och trav. När dom sedan skulle galoppera så kände jag att det räckte för oss idag, Fia är inte igång och hon hade gjort så fruktansvärt bra ifrån sig att jag ville avsluta här. Sen satt jag av och hon stod stilla och så fick hon en godis och jag är så stolt över henne.


Köpte ett shabrak med brodyr på göteborgs horseshow till fia.



Idag var jag på göteborgs horseshow och passade på att köpa ett dressyrshabrak med gravyr som jag har velat ha jätte länge till fia. Det blev ett mörkblått (har mörkblått på allroundsadeln) och det passar ju henne så bra, fast att hon är ett sto så är det bara hennes färg det syns! Blev med hennes namn på ena sidan och mitt på andra. Blev jätte nöjd faktist. Var även en silverkant runt om hela så det fick bli silvertext som blev jätte snyggt!
runt 500:- betalade jag, tycker inte alls att det var mycket.




2010-02-25 @ 22:44:51 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ang. Flytten till Lerberg.



Idag pratade janne med oss i klassen och berättade att dom sköter allting för hästarna som står på lerberg.
Och det är fia som står där, Sissels ponny saga och Carolines ponny armando. Jag hoppas att hon trivs och idag blir det till att pyssla om henne då man inte får rida i ridhuset där pga. av risk för takras och jag rider gärna inte ut på fia när det är en sån trafikerad väg där + att det är halt.
Janne berättade även att hästarna kommer att stå där tills högst fredag förmiddag, men enligt monica (stallpersonal KRK) så skulle det ta tidigast måndag. Vi får helt enkelt se, kan tänka mig att det är en del jobb att blåsa bort snön från taken.


2010-02-24 @ 14:47:12 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fia har flyttat till lerberg.



Fia har fått flytta till lerberg pga. att vårat tak kanske inte klarar av snön.
Fick samtalet idag och hon åkte för en stund sen. Skönt att hon är säker.



Såhär såg det ut i stallet där fia stod innan för att hålla uppe taket, tur att hon flyttades säger jag bara!
Hoppas att dom får bort snön så fia får komma tillbaka snart, sist hon flyttade så blev hon ju sjuk, hon är ju inte van vid att flyttas så kan ju bero på det så vill ju gärna att hon kommer hem snart igen. Men huvudsaken är att hon är säker och det är hon ju nu!

2010-02-23 @ 22:05:05 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (1) Trackbacks ()


2008-2010



Åh. vilka minnen den här bilden ger mig, det är andra gången som jag sitter på hennes rygg, och jag minns hur säker jag kände mig, fast hon hoppade i luften för allting.
Hittade även en film från första gången som kalle gick en runda med mig på ryggen, fia var coollugn <3

2010-02-22 @ 23:54:32 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


TÄVLAR OM VECKANS BLOGG HOS MOA!



Fias blogg är nu med och tävlar om veckans blogg hos http://moashdb.blogg.se/ och hoppas att vi vinner! håll nu tummarna :D

2010-02-22 @ 17:44:56 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inridning fia sommaren 2009



Här är en liten kort filmsnutt där Emma rider fia samma dag som vi hämtade hem henne för att visa lite hur hon jobbat med fia osv. Emma hjälpte till med inridningen när jag skadade mig.

2010-02-22 @ 16:09:12 Permalink Gamla inlägg från förra bloggen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nya saker till fia.

Åkte till börjes idag och köpte lite nödvändigheter:



Säkerhetsstigbyglar till dressyrsadeln så nu har jag det på båda sadlarna.



Nosludd i fårskinn till mitt bettlösaträns. (mitt andra blev snott)



Sporrar med läderremmar.

sen så köpte jag ett spö då min ridlärare tycker att det är bra att använda det så att fia inte blir skänkeldöv.

2010-02-11 @ 20:23:32 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dressyrlektion 11/2-2010



Idag var det den efterlängtade dressyrlektionen med fia.
Och som jag skriver i varje inlägg så chockerar hon mig varje gång, det är helt otroligt hur hon utvecklas,mognas och lär sig snabbare än någon annan.

Började med att skritta fram då befann det sig fyra hästar i ridhuset och fia lunkade snällt på utan att bry sig om dom, för första gången någonsin så kunde dom galoppera utan att hon brydde sig, hon stannade då & då och kikade men inget mer, när jag skänklade lite löst så gick hon snällt framåt.

Film när jag skrittar fram (kort)



Tränade mycket på att få ut henne i hörnen och att hon skulle hålla sig på spåret med hjälp av skänklarna och ledande tygeltag, hon lyssnade jätte duktigt och flyttade sig in mot väggen och böjde sig fint runt i hörnen, Sen så var det trav på volten och fyrkantssåret och hon skötte sig super fint och lyssnade på ökningar och avsaktningar, Även när jag satt ner eller när jag red lätt.





När läraren frågade om jag ville ta en galopp så ville jag ju självklart det eftersom det gick så bra igår. Så rambler & mikaela som red före mig och jag bakom för att hon inte skulle dra iväg, (man vet ju aldrig) och det gick så bra så jag knappt trodde mina ögon, jag satt tungt och tog bak skänkeln och direkt kom hon upp i galopp och höll sig hela långsidan, samma i andra varvet.

Läraren berömde fia jätte mycket och tyckte att hon utvecklats mycket sen sist med skänklarna osv.


2010-02-11 @ 13:22:00 Permalink Dressyrlektioner ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ridning i Ds-hallen.


Bilden är från 2008 då fia stod i Asserdal...

Idag red jag fia i Ds-hallen det gick jätte bra bättre än någonsin rättare sagt varje gång gör hon mig förvånad hon är så duktig så det finns inte. Vi jobbade på volt i trav och hon gick i form i både skritt och trav, Sen så ville jag testa en galopp, jag var så sugen på att känna hennes galopp som jag inte känt sedan jag ramlade av, och hon förstod direkt och fattade galopp och sen  när jag ville bromsa ner henne så drog hon iväg lite men inget annat bus, testade att galoppera en gång till sen och hon skötte sig så otroligt bra. hon lyssnade och var framåt och possetiv hela tiden. Du är bäst älskling! Imorgon blir det dressyrlektion igen med henne och jag hoppas verkligen hon sköter sig lika bra!

2010-02-10 @ 19:48:04 Permalink Ridning ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hagbilder på fia 9/2-2010

 



2010-02-10 @ 11:14:40 Permalink Hagen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veterinären kollade efter vargtänder idag.


INTE fias tänder på bilden (lånad från google)

Fia är ju 4år iår och därför är det dags att titta om några vargtänder har dykt upp eftersom dom isf ska opereras ut i tid, Annars är det lätt att dom växer ihop med skelettet i käken.

Men veterinären kände och tittade så gott det gick men kunde inte hitta några vargtänder och det var jätte skönt att veta det! nästa koll blir om ett år och då kan jag utesluta att hon inte kommer att få några om det inte har kommit då.





2010-02-09 @ 18:06:48 Permalink Veterinärbesök & sjukdomar osv ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inte lätt med försäkringsbolagen.



Jag vet inte hur många ggr vi har ändrat detta nu. Men idag när pappret kom så stod det Arabiskt fullblod, trotts att vi har ringt in 3ggr och sagt att hon är Paint/arabiskt fullblod så när vi ringde nu igen så sa dom att dom inte hade någon kategori till korsningar så hon fick stå på Arabiskt fullblod :)

skönt att det det bra tillslut.

2010-02-05 @ 15:08:46 Permalink Veterinärbesök & sjukdomar osv ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lite träning i ridhuset.



En film där jag longerar henne i repgrimma

Idag ville jag låta fia vila och bara ta det lugnt eftersom det gick så fruktansvärt bra igår! så hon skulle få gå ihop med maggie tillsammans i gräshagen (som nu mera är snöhage) så vi skulle släppa ihop dom för första gången och när vi kom fram till öppningen kom vi ju på att fia har broddar bak vilket inte är så bra när man ska släppa ihop två hästar som aldrig har gått tillsammans innan, Så vi gick tillbaka in i stallet med fia och skulle ta av dom när läraren kom och sa att vi hade brottom så vi hann inte det idag. Kanske får bli på måndag eller ngt sånt. Fia fick gå i grushagen hela förmiddagen och när jag hämtade in henne vid 12.00 blev hon jätte glad.

Tog ut henne till ridhuset i repgrimma & arbetsrep och longerade lite, Gick över bommar, och hon fick gå över och stå i mellan den träsaken som är på bilderna och hon var riktigt duktig.

2010-02-05 @ 14:39:49 Permalink NH & Trickträning ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min underbara fia <3



Min häst är totalt underbar och jag är så otroligt förälskad i henne, hon passar mig som handen i handsken. Jag hoppas att hon kommer finnas med mig hela hennes liv och fortsätta göra mig såhär lycklig som jag var idag.

2010-02-04 @ 15:58:49 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dressyrlektion 4/2-2010



jag är ÖVERLYCKLIG! Skulle ju inte rida förens den 18onde (för att vara säker på att hon inte har fått den nya smittan) men eftersom jag inte har märkt ngt och veterinären tyckte att jag skulle röra på henne så fick jag en uppenbarelse när jag tittade på när grupp 1 red. jag ska rida med fia idag tänkte jag helt plötsligt, och det var bara jag, jennifer och mikaela som skulle rida i grupp två så det var ju perfekt för fia. Var nervös som bara den och mamma tog en taxi och kom och tittade på mig.

Började med att sitta upp och hon spände ryggen som bara den så jag gjorde halt så slappnade hon av direkt. Sen så skrittade jag fram ett bra tag och hon var lugn och fin och sen så var det lite trav och då drog hon mot mitten i galopp och började bocka, Jag satt så tungt jag bara kunde och tog i tyglarna tills hon stannade på plats och berömde henne. det var det ända som hon gjorde under hela tiden och hon har inte blivit riden på en vecka och då kan man ju inte ha allt för höga förhoppningar heller + att hon är rädd för andra hästar. Sen efter det så travade vi på volt och hon var jätte duktig och helt plötsligt säger ridläraren då gör vi övergång till skritt.. och fia gjorde en perfekt övergång och stannade direkt när jag bad henne då ska vi testa på både fram och bakdelsvänning idag då, Jennie du ska också vara med! shit tänkte jag, jag har ju aldrig gjort det med fia och hon hade ju ingen aning om vad det var ens, men ridläraren bad mig att testa. OCH DET GICK! HON GJORDE BÅDE FRAM & BAKDELSVÄNNING! SOM HON ALDRIG HAR GJORT INNAN, HON FÖRSTOD EFTER EN LITEN STUND OCH FLYTTADE SIG SUPERFINT FÖR SKÄNKELN! redan då hade hon chockerat mig. + att hon gick i stadig form hela tiden både höger och vänster varv, både skritt och trav. När dom sedan skulle galoppera så kände jag att det räckte för oss idag, Fia är inte igång och hon hade gjort så fruktansvärt bra ifrån sig att jag ville avsluta här. Sen satt jag av och hon stod stilla och så fick hon en godis och jag är så stolt över henne.

2010-02-04 @ 15:35:26 Permalink Dressyrlektioner ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fia i hagen 3/2-2010

Idag tog jag lite bilder när jag släppte ut fia i hagen, den var helt orörd och full med snö och hon var verkligen överlycklig över att komma ut i den djupa snön.


Precis rullat sig.



Rullar sig.

Busar.

Hälsar på Novum.


Full med snö.




Min underbart vackra fia.



2010-02-03 @ 12:45:42 Permalink Hagen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vilken tur.



Vilken tur jag hade idag, Igår skulle jag ju köpa lusern pellets, Vi åkte till lantmännen men dom hade bara sån lusern som är strå så vi åkte till börjes och mitt i all iver så glömde jag av det som jag skulle köpa och kom hem med massa annat onödigt. Så idag när jag kom till stallet så hade Jennifer en tjej i klassen köpt sån som jag tänkte köpa bara att det var melass i och hennes häst ville inte äta det, Så då ville hon bli av med det så vi ska göra så att jag köper en sån vanlig till henne och sen så får jag hennes. Testade att ge fia det idag och hon tyckte om det! så imorgon börjar hennes nya foderstat.

2010-02-03 @ 12:08:14 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hoppning i ridhuset.



Idag så tog jag ut fia i ridhuset i täcke och grimma så att hon fick röra sig lite.  Vi hoppade några små hinder och gick över massa bommar, mest för att hon skulle bli säker på färgerna och hinderna, Hon har ju aldrig tvekat och hon ÄLSKAR att hoppa så det var jätte kul att se henne så glad! hon verkligen älskar det och verkligen drar imot hinderna både uppsuttet och när man leder/longerar henne henne. Sen så stannade hon direkt efter hindret när jag stannade och väntade på att jag skulle höja eller sänka
Hon är så duktig!

2010-02-02 @ 18:48:31 Permalink Övrig träning ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pratat med veterinären Josefin.



Idag efter djurvårdslektionen så pratade jag med josefin om fia då hon har fått lite hosta nu denna veckan typ, jag har hört henne två-tre ggr själv och jag berättade att några i stallet hade hört henne, Hon frågade om det var så när jag ansträngde henne och det har hon ju inte alls visat så svaret blev ju nej, Samma med om det var när hon kom in från hagen för det är det inte heller, så hon sa att det antagligen blev så efter febern hon hade och det kan bli så efteråt att man får snor och hosta och det var helt ekelt bara att vänta ut det, och blöta hennes hö. skönt att få prata med någon erfaren och få råd!  

2010-02-02 @ 18:35:19 Permalink Veterinärbesök & sjukdomar osv ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny foderstat till fia.



Idag pratade jag lite med Linda (stallchäfen) och vi pratade om att fia bara fick korn eftersom hon bara står och Linda sa att hon skulle hjälpa mig att göra en bra foderstat till fia nu när hon ska börja ridas igång på riktigt osv. Så nu blev det en riktigt bra foderstat som jag är nöjd över, linda sa även att detta är jätte bra för fia när hon växer + att hon kommer att sätta fina muskler!

2010-02-02 @ 18:20:49 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Projekt - Inkörning.


Sommaren 09

Nu har jag bestämt mig, Jag ska köra in fia!
Efter att ha pratat med lite olika folk så har jag nu bestämt mig, Jag kommer att börja efter att jag har satt igång henne i ridningen och endast tömköra osv så att hon lär sig, sen närmare sommaren när hon kommer till sommarbetet kommer hon att få dra stockar och andra saker och sen får vi se hur det går, hon är ju så fruktansvärt snäll och stabil häst så jag tror inte att detta kommer att påverka henne alls. nu blir det till att kolla efter utrustning osv. roligt med variation!



2010-02-01 @ 20:51:54 Permalink Inkörning 2010 ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


Har en liten tanke



Hade varit kul att köra in fia, kom och tänka på detta idag. Men jag vill ju inte att det ska förändra ridningen eller att hon ska få svårt att förstå sen. Jag vill ju inte ställa till med massa problem eller att det blir jobbigt för henne att förstå osv. men det hade varit kul i sommar att dra iväg på en sväng med piknik och bara mysa, och hon skulle nog få riktigt snygga muskler också! värt att tänka på, så det tänker jag göra. men jag ska inte göra ngt ännu utan ta till mig massa för och nackdelar.

2010-02-01 @ 17:46:52 Permalink Inkörning 2010 ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


<3



Idag gick hagarna sönder (hästarna gnager av pinnarna) så det var bara några hästar som var ute på förmiddagen och fia skulle få gå ut på eftermiddagen, men nu blev det ju inte så då hagarna var sönder! så jag tog henne till ridhuset så hon fick springa av sig, Hon ville knappt springa alls utan bara stod och tittade och sen travade några steg, så jag smackade igång henne lite och då sprang hon i full fart.

Film på när fia springer av sig i ridhuset





Sen så påvägen tillbaka till stallet så ville hon såklart busa i snön, Så hon gör som hon alltid har gjord. Drar mulen i snön samtidigt som hon går så det blir långa märken efter henne, typsikt busfia! och sen så höll hon på med hoven, skrapade typ för att få fram växter och sånt, hon är smart hon!

Film när fia leker i snön

2010-02-01 @ 17:32:10 Permalink Dagligen ♥ Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0